Güvenli Kampüs Hizmet İçi Eğitim Programı Hakkında

Küresel Covid-19 salgını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında yükseköğretim kurumlarında sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesi, hijyen koşullarının sağlanması, enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanması ve takibi için gerekli altyapının geliştirilmesine katkı sağlamak ve genel standartları belirlemek amacıyla akademik birimlerde Koronavirus Salgını Danışma Komisyonlarının (Kov-Kom) oluşturulması düşünülmektedir. Üniversitelerin salgın sürecinde eğitim ve öğretim faaliyetleri ile araştırmalarına ve topluma hizmet faaliyetlerine devam edebilmesi için güvenli kampüs ortamlarını sağlamaları önemlidir.

Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hazırlanan, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile birlikte yürütülecek "Güvenli Kampüs Klavuzu" ile yapılacak çalışmalara ilişkin "Öz Değerlendirme Soru Listesi" ek olarak gönderilmektedir. 2 Eylül 2021 Perşembe saat 11:00'da  yapılması gereken çalışmalara ilişkin bilgilendirme yapılacak ve eğitim verilecektir. Toplantıya akademik birimlerde görev alan Koronavirus Salgını Danışma Komisyonu üyelerinin ve ortak hizmet alanlarında görevli personellerin online olarak katılmaları beklenmektedir. Eğitime katılacakların 31 Ağustos Salı gününe kadar Personel Daire Başkalığına bilgi vermeleri gerekmektedir.

Güvenli Kampüs Klavuzu

Öz Değerlendirme Soru Listesi